eur:
385.73
usd:
356.47
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Több tanárt, vagy több digitális táblát?

Várhatóan tavaszig meghirdetik az iskolai digitális táblákra vonatkozó pályázatokat; a hétéves uniós tervezési időszakban a tantermek 40 százalékát kívánja a kormányzat ilyen eszközökkel felszerelni.

Tatai-Tóth András, az MSZP oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetője elmondta: uniós forrásokból összesen 400 milliárd forint áll rendelkezésre oktatási programokra; hogy ebből pontosan mekkora összeget fordítanak informatikai fejlesztésekre, azt a pályázatok kiírásával párhuzamosan határozzák meg.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője nonszensznek nevezte a digitális táblák beszerzését, mert - mint mondta - éppen a kormány döntött arról, hogy 30 milliárd forintot kivonnak a közoktatásból, ráadásul több ezer pedagógust bocsátanak el, és az önkormányzatok iskolákat kénytelenek bezárni.

A Fidesz szerint az európai színvonalú oktatás nem a digitális tábláknál, hanem a használható WC-knél kezdődik. A párt országgyűlési képviselője, Ágh Péter az InfoRádióban azt mondta, sok iskolában még ez is hiányzik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×