eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Gyurcsány: "Ha ez igaz, akkor engem becsaptak"

A miniszterelnök már tavaly tudott arról, hogy szabálytalanságok lehetnek a Zuschlag János szocialista politikus érdekeltségi körébe tartozó egyesületek körül - derül ki a Magyar Narancsból. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc lelepleződött.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Narancs című hetilapnak adott interjúban közölte: először idén tavasszal beszéltek neki arról, hogy más, komolyabb ügy is lehet.

A kormányfő úgy fogalmazott: sem ő, sem környezete nem tudott arról, hogy Zuschlag János talicskával tolja ki az aprópénzt a vezetése alatt álló minisztériumból.

Hangsúlyozta: ha beigazolódik, hogy ez igaz volt, akkor őt becsapták.
Gyurcsány Ferenc közölte, hogy miniszterként hetente egyszer, szabályozott körülmények között találkozott az illetékes bizottságok és munkacsoportok vezetőivel, akikkel soha nem volt hajlandó egyedi ügyekről beszélni.

A civil szervezetek támogatásával összefüggésben korábban a belső és a külső ellenőrzés sem tárt fel szabálytalanságot - tette hozzá.

A lap kérdésére válaszolva a miniszterelnök elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.

Gyurcsány: Eljött az idő

Most lehet a politika tisztázatlan pénzügyeinek és időnkénti ellentmondásos szerepvállalásának véget vetni, mert olyannyira megrendült a politikai elit egészének hitelességében a bizalom, hogy annak helyreállítása immár mindenkinek az érdeke - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

"Egy ehhez hasonló kísérlet két évvel ezelőtt úgy elbukott volna, hogy engem is magával sodor. Most szerintem a kísérlet is győzni fog, meg én is" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint az esély most több mint 50 százalék arra, hogy a pártfinanszírozás rendezetlenségét megoldják.

Szerinte teljes félreértésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy ebben az ügyben pusztán kommunikációs küzdelmet folytat.

Úgy fogalmazott, hogy 1999 óta erről beszél, az elmúlt év óta pedig tudatosan azt teszi, amit az őszödi beszédben fogalmazott meg: "véget vetünk ezeknek a mutyiknak".

A közélet tisztaságát szolgáló hétpontos javaslatával kapcsolatban kiemelte, hogy a politikus az egyetlen, aki önmagára hozhatja meg a szabályt, éppen ezért a politikusok nem engedhetik meg maguknak, hogy önmagukra vonatkozóan ne legyenek szigorúak.

A miniszterelnök szerint a hét pontnak akkora lesz a támogatottsága az országban, hogy az alól nem vonhatja ki senki magát, ezért bízik abban, hogy meglesz a szükséges parlamenti többség az elfogadáshoz.

"Ha mégsem, én akkor sem engedhetek, mert a politikai viszonyok tisztázása nélkül nem lehet tiszta viszonyokat teremteni a gazdaságban sem" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc."Gyurcsány Ferenc beismerő vallomást tett. Egy lapinterjúban elismerte, hogy már tavasszal tudott a Zuschlag-ügyről. Ez a tény sok mindent bizonyít és megmagyaráz" - írta a Fidesz szóvivője közleményében.

Ezzel teljesen világossá vált ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc a legkevésbé sem gondolja komolyan a közélet kifehérítését célzó törvénycsomagját, hiszen azt kezdeményezhette volna már tavasszal is - tette hozzá Szijjártó Péter.

A politikus szerint Gyurcsány Ferenc lelepleződött.

"Abban reménykedett, hogy az őszödi beszédhez hasonlóan ezt a botrányt is sikerül titokban tartani" - vélekedik a szóvivő.

Mai nyilatkozata alapján teljesen egyértelmű, hogy kizárólag azért lépett elő figyelemelterelő közjogi javaslataival, mert mostanra fogyott el körülötte a levegő; végzetesen meggyengült pártjában, frakciójában és a kormányban is - írta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×