eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyarul tanulnak majd a kubai menekültek

Szerda hajnalban megérkeztek Magyarországra a kubai menekültek. A huszonnyolc férfit, nőt és gyermeket az Egyesült Államok azért nem fogadhatta be, mert egy korábbi kubai-amerikai migrációs megállapodás értelmében az államokban illegális bevándorlóknak minősültek volna.

Az Egyesült Államok és Magyarország közötti megegyezés értelmében hazánk mint harmadik befogadó ország elhelyezi a huszonnyolc kubai emigránst - mondta az InfoRádiónak a menekültek integrációját segítő Baptista Szeretetszolgálat fejlesztési igazgatója.

Kató Ernő közölte: a menedékjogi eljárás a napokban kezdődött meg és két-három hétig tart.

Ezt követően a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal mint felelős kormányzati végrehajtó szerv irányításával a nemzetközi migrációs szervezetettel együttműködésben a Baptista Szeretetszolgálat megkezdi a kubaiak integrációját elősegítő tevékenységet.

A szeretetszolgálat otthont biztosít és mentális segítséget nyújt a menekülteknek, segíti a magyar társadalmi-kulturális szokások, a hely- és nyelvismeret elsajátítását - tette hozzá.

Amíg a menedékjogi eljárás tart, bizalmasan kell kezelni a menekültek kilétét, akik zömmel egyedülálló férfiak, de akadnak köztük nők és gyerekek is - mondta a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×