eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Miért bömböl a boltokban a zene?

Bár az üzletekben nem nyugalmat keresnek az emberek, mégis sokakat zavar, ha bömbölő zene mellett kell bevásárolniuk. De mit tehet a vevő ilyen esetben?

Van, aki szeret zenére vásárolni, van, aki nem. Akad olyan is, aki nem bánja ugyan a zenei aláfestést, de a stílust vagy a bömbölő hangerőt már kifogásolja. Mindenesetre nem ritka, hogy az üzletekben hangos zeneszóval teszik ingergazdagabbá a bevásárlást.

Vajon szabályozza-e a kereskedelmi zenesugárzást rendelet? Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az InfoRádióban elmondta, hogy erre nincs szabály, de ha valakit zavar a zene, azt érdemes szóvá tenni.

Kellemes, nyugodt zenének lehet vonzereje, de az a tulajdonosra van bízva, hogy milyen vevőket akar becsalogatni, azaz milyen zenét játszik, vagy bömböltet a hangszóróban.

Az már azonban munkajogi probléma, ha mindezt az eladó a saját szórakoztatására, és esetleg a tulajdonos tudta nélkül teszi.

Vámos György szerint az ilyen kifogásokat, mint ahogy a többit is, érdemes szóvá tenni, hiszen a kereskedők számára is hasznos lehet a visszajelzés.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×