eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bekeményít a kormány: helyszínen bevont jogosítványok, sebességet mérő önkormányzatok

Számos, a közlekedésbiztonságot érintő jogszabály szigorodik a jövőben - mondta a kormányfő azt követően, hogy megbeszélést folytatott az illetékes minisztériumok és hatóságok vezetőivel.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a kormány rendet kíván tenni Magyarország közútjain.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: évente 1.200-1.300 ember hal meg közúti balesetben, és 30 ezer gyorshajtó bújik ki a felelősségre vonás alól azzal az indokkal, hogy az adott időpontban nem ő vezette az autót.

A kormányfő közölte: a tervek szerint a jövőben a szabályok megsértése esetén elsődlegesen a tulajdonos vagy az üzembentartó viselné a felelősséget, függetlenül attól, ki vezette a járművet.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: hamarosan megteremtik a lehetőségét annak, hogy az önkormányzatok a belterületeiken maguk is végezhessenek sebességmérést, és az autópályák matricaellenőrzésre telepített kameráit is alkalmassá akarják tenni erre a feladatra.

A miniszterelnök bejelentette: támogatják a rendőrséget abban, hogy új sebességmérő berendezéseket szerezzen be, az ehhez szükséges költségvetési forrást biztosítani fogják.

"Lehetővé fogjuk tenni, hogy alkoholos befolyásoltság melletti gépkocsivezetés esetén - ebből Magyarországon évente 40 ezer van - a helyszínen is bevonható legyen a jogosítvány" - mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: a helyszíni jogosítvány-bevonást egyéb súlyos közlekedési normasértések esetén is lehetővé fogják tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×