eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mesterházy Attilát tanúként hallgatta meg a kecskeméti ügyészség

Mesterházy Attilát, az MSZP frakcióvezető-helyettesét csütörtökön meghallgatta a Kecskeméti Városi Ügyészség. Ezt maga az érintett közölte a meghallgatást követően.

Az eljárás precíz és korrekt volt - mondta a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium volt politikai államtitkára, hozzátéve: az ügyészség által feltett minden kérdésre kimerítő választ adott.

Mesterházy Attila az MTI érdeklődésére kifejtette: az ügyészség munkájának elősegítése és az igazság kiderítése érdekében nem hozza nyilvánosságra vallomását. Mint hozzátette, az ügy nemsokára bírói szakba kerül, akkor pedig minden tanúvallomás nyilvános lesz.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem kérte el vallomása egy példányát a mintegy egy órán át tartó meghallgatás után.

Szabó Ferenc helyettes főügyész az InfoRádiónak elmondta: kevesebb, mint tíz tanú kihallgatása várható még. A Bács-Kiskun megyei Főügyészség november 17-ig le akarja zárni a nyomozást.

A szocialista politikust a Zuschlag-ügyben hallgatta meg az ügyészség. A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

A bíróság egyébként harminc napra elrendelte a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottja, Katus Ferenc előzetes letartóztatását. Ezt Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese közölte.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség Katus Ferencet jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja, ezért indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×