eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bécsben is gyógyíttathatjuk magunkat?

A 2007-es év sok nehézséggel járt az egészségügyi ellátórendszer területén, jövőre azonban már financiális szempontból is jobb helyzetben lesznek az intézmények - mondta egy budapesti konferencián Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A rendezvényen felszólalt Markos Kypriano, az Európai Bizottság egészségügyi főbiztosa is.

Az Európai Bizottság egészségügyi biztosa még novemberben javaslatot tesz arra, hogy az unió polgárai bármely tagállamban részesülhessenek egészségügyi ellátásban, úgy, hogy annak költségeit a saját biztosítójuk fedezze.

A határokon átívelő egészségügyi ellátórendszer a betegek szabadabb mozgását biztosíthatja - érvelt a terv mellett Markos Kypriano. A főbiztos hangsúlyozta: az unió összes tagállama végrehajtott már valamilyen egészségügyi reformot az elmúlt években, ezek között talán Magyarország az utolsó.

Úgy vélte: az unióban összességében sikerült magas szintű ellátórendszert kiépíteni, ám a megelőzés terén nagy problémák vannak. Bár szavai szerint ezen a területen a legnehezebb eredményeket elérni, hiszen az unió csak a meggyőzéssel élhet, a felelősségteljes döntést azonban az embereknek kell meghozniuk.

A főbiztos azt is elmondta: egységes uniós egészségügyi stratégia kidolgozására van szükség, amelynek során a tagállamokban tanulhatnak egymás hibáiból.

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter arra számít, hogy a jövő év végére 8-12 biztosító működik majd Magyarországon. Hozzátette: a következő év financiális szempontból is jobb feltételeket teremt az egészségügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×