eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Azonosították a rendőrt, aki engedte bántani Révész Máriuszt

Gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség egy rendőrt a fideszes Révész Máriusz ügyében. A politikust a tavaly őszi nagygyűlés után, az Astoriánál bántalmaztak a rendőrök. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerint a tiszthelyettes nem vett részt a bántalmazásban, csak végignézte azt.

A gyanúsítás szerint a tiszthelyettes észlelte a fideszes képviselő bántalmazását, de meg sem próbálta azt megakadályozni, vagyis a magatartása "egyetértő jellegű" volt - mondta el az InfoRádiónak Keresztes Imre. A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője hozzátette azt is, hogy a rendőr azonosítását az tette lehetővé, hogy a többiektől eltérően úgynevezett testpáncélt viselt, és ő volt az egyetlen ilyen akkor és azon a helyen.

A kihallgatásról a nyomozás érdekében Keresztes Imre csak annyit mondott, hogy panaszt a rendőr nem terjesztett be, de érdemben védekezett, így az ügyben folytatják a vizsgálatot. Azt azonban elképzelhetőnek mondta, hogy az új fejlemény nyomán újabb rendőröket gyanúsítanak majd meg az ügyben.

Az azonosítást egyébként az tette ilyen nehézzé és hosszadalmassá, hogy a rendőri egységek mozgásáról semmilyen jelentés nem állt rendelkezésre, ezért a tavaly készített felvételeket kellett tanulmányozni, és szemtanúkat meghallgatni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×