eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szálloda épül az Almássy téri Szabadidőközpont helyén

Szálloda épül az Almássy téri Szabadidőközpont helyén. Gergely József erzsébetvárosi alpolgármester elmondta, hogy a befektető január elsején kapja meg a kiürített épületet.

Az önkormányzat pályázatot írt ki az épület eladására, s mivel az épületet a nyertes üresen kérte, tárgyalt és meg is állapodott annak jelenlegi bérlőjével - mondta el az InfoRádiónak az alpolgármester.

A pályázatban nem volt szó arról, hogyan kívánja hasznosítani az új tulajdonos az épületet, hangsúlyozta Gergely József.

A jogszabályok alapján az önkormányzatnak kulturális szolgáltatási kötelezettsége van, tette hozzá az alpolgármester, de mint mondta, ezt teljesítették akkor, amikor ezt a tevékenységet áthelyezték az Erzsébetvárosi Közösségi Házba. Az Almássy téren tehát eddig egy magáncég magánrendezésű programjai futottak - hangsúlyozta Gergely József.

Bokor Péter, a befektető Omnipotent Kft. képviselője az InfoRádiónak elmondta, hogy az épület nem lesz teljesen elbontva: a szerkezete marad, a homlokzat és a belső viszont változik. A belvárosi szálloda építését várhatóan jövőre kezdik meg.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×