eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Október 23: a rendőrség felkészült

Felkészült a rendőrség az október 23-i demonstrációkra - mondta az InfoRádiónak adott interjújában az országos rendőrfőkapitány. Bencze József szerint egyelőre nem kaptak olyan információkat, hogy különböző csoportok jelentős rendbontásra készülnének. Bencze József hozzátette: megerősítették a rendőrség technikai felszereltségét és az egyenruhások fizikai és pszichikai felkészítést is kaptak.

A rendőrség nem tud arról, hogy rendbontás készülne október 23-án - mondta az országos főkapitány az InfoRádióban. Bencze József szerint pontosan látják azokat, akik a korábbi események során különböző jogsértéseket provokáltak, vagy követtek el.

"A rendőrség a tavaly őszi eseményekkel való szembenézést követően számos intézkedést tett. Az állomány védőeszköz- és felszerelés-ellátása jelentősen megváltozott, hiszen nagyon modern eszközöket kaptak" - mondta az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József elmondta: a modernizáláshoz több mint 3 milliárd forintot kaptak a kormánytól. A fejlesztéseken kívül odafigyeltek a fizikai és pszichikai felkészítésre is - hangsúlyozta a főkapitány.

A biztosítási tervek még nem készültek teljesen el, a budapesti események biztosításának fő felelőse a fővárosi főkapitány. "Ez nem azt jelenti, hogy ő lesz a helyszíni parancsnok" - mondta Bencze József.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×