eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Karsai: "Mitől lenne összeférhetetlen a polgármesterség és a képviselőség?"

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök másfél éve még biztatta a képviselőket, hogy legyenek polgármesterek, most ugyanő összeférhetetlennek tartja a két posztot - mondta Karsai József országgyűlési képviselő az InfoRádiónak adott interjúban. Battonya MSZP-s polgármestere pártja keddi frakcióülésén rosszul lett, mert felment a vérnyomása, amikor kritizálta a kormányfő javaslatát.

A miniszterelnöknek a választások előtt is tudnia kellett volna, hogy a polgármesteri és az országgyűlési képviselői pozíció összeférhetetlen, akkor azonban Gyurcsány Ferenc mindenkit arra bíztatott, hogy vegyen részt aktívabban a helyi politikában és jelöltesse magát - mondta az InfoRádiónak Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselő.

Battonya polgármestere közölte: a sajtóból értesült arról, hogy a miniszterelnök most már úgy gondolja, nem lehet valaki egyszerre mindkét pozícióban.

"Mitől lenne összeférhetetlen? Gondolom, az sem összeférhetetlen, hogy ő pártelnök, képviselő és miniszterelnök, pedig az sokkal nagyobb feladat" - jelentette ki Karsai József.

Hozzátette: az országgyűlési képviselők mindkét munkájukat el tudják látni, hiszen a polgármesternek nincs konkrét munkája.

"Dolgoztatni kell, és az a nehezebb, de igenis, tudunk dolgoztatni, feltalálták a mobiltelefont. Ha az ember jól dolgoztat, kiadja a feladatokat, akkor, amíg a Parlamentben van, addig nyugodtan tudnak dolgozni a munkatársai" - közölte az MSZP-s politikus.

Karsai József szerint a koalíció nem elég ahhoz, hogy az összeférhetetlenség e kérdését jogszabállyal szabályozza, hiszen erről kétharmados törvény szól, vagyis ötpárti egyeztetés kellene ahhoz, hogy módosítsák.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×