eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Finszter: Szakmailag felkészült a rendőrség október 23-ára

Finszter Géza kriminológus szerint szakmailag felkészült a rendőrség az október 23-i események biztosítására. A szakember úgy látja : a rendőrség hibáit jól kezeli az új főkapitány, aki rövid idon belül, ha kell, önkritikát fogalmaz meg, és beismeri a rossz lépéseket.

A rendőrség már március 15-én is rendkívül szakszerűen és jól intézkedett, és kiválóan oldotta meg a nehéz helyzetet, az utca rendjének fenntartását, de engem ez nem lepett meg - jelentette ki az InfoRádiónak Finszter Géza.

A kriminológus ugyanis meg volt győződve arról, hogy tavaly ősszel sem a rendőrök szakmai felkészültsége volt a probléma, hanem egyrészt a fordulat váratlansága, másrészt az irányítási hibák.

Vannak azonban olyan aggasztó jelek, amelyek kimondottan szakmai problémákra mutatnak rá - tette hozzá a kriminológus. A labdarúgó szurkolókkal kapcsolatos nyíregyházi konfliktust említette; ez kifejezetten a szakmai alulképzettséget igazolta. "Vigyázni kell arra, hogy ne csak egy központi elit állomány legyen, hanem minden csapaterős rendőr megkapja az ajánlott kiképzést" - hangsúlyozta Finszter Géza.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×