eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Zuschlag-ügy: újabb visszaélés?

A kormányzat az összeférhetetlenségi törvénnyel és egy feljelentő honlappal, az ellenzék pedig a kistérségi hálózat és a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön rendszer megszüntetésével szabna gátat az uniós pénzügyi forrásokkal való visszaélésnek. Mindeközben újabb, Zuschlag Jánoshoz köthető visszaélésekre derült fény.

A Független Hírügynökség információi szerint az MSZP ifjúsági szervezete helyett az egyik Zuschlag Jánoshoz köthető egyesület nevére állítottak ki egy számlát még 2004-ben.

Szanazugban a Fiatal Baloldal tagjai számára tartottak vezetőképzést. A számlán mégis a XXI. Század Egyesület neve szerepel. A Fiatal Baloldal megyei elnöke, Kocsondi S. Dániel nem tudta megmondani, miért az egyesület, és miért nem az ő nevükre szólt a számla.

Az RTL Klubnak nyilatkozva úgy fogalmazott: a finanszírozás kérdése nem a megyei szövetségre, hanem az országos vezetésre tartozik, így ebben a kérdésben az országos szövetség akkori alelnökét kellene megkérdezni, aki a gazdasági ügyekért felelt. Ez történetesen szintén Zuschlag János volt.

Az eset idején Ujhelyi István, az önkormányzati minisztérium államtitkára volt a Fiatal Baloldal országos elnöke. A szocialista politikus a hírügynökség beszámolója alapján már nem emlékszik az ügyre, mert akkor már az MSZP alelnöke és országgyűlési képviselő is volt, így a rendezvények szervezésével helyettese, Zuschlag János foglalkozott.

Kiss Péter kancelláriaminiszter most hétvégén úgy fogalmazott: az egész Zuschlag-ügy csak púp az MSZP hátán.

Zuschlag János helyi képviselő-, és párttársa, a múlt héten menesztett kiskunhalasi kistérségi megbízott, Weiszenberger László két évvel ezelőtt az EU-pénzek lefölözéséről beszélt egy videofelvételen.

Ezek után Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke azt mondta: egységesíteni kellene az uniós források elosztásával foglalkozó hálózatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×