eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szonda Ipsos: továbbra is az egészségügyi miniszter a legnépszerűtlenebb

Öt politikus végzett közel holtversenyben a Szonda Ipsos népszerűségi felmérésének élén. Závecz Tibor véleménykutatási igazgató elmondta: a lista végén továbbra is az egészségügyi miniszter áll, őt a kormányzó pártok elnökei követik.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke csupán tizedekkel végzett a népszerűségi lista élén, hozzá hasonlóan ugyancsak 47 pontot ért el Sólyom László köztársasági elnök és Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke - mondta az InfoRádiónak a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója.

Závecz Tibor hozzátette: őket követi - mindössze egy ponttal leszakadva - Göncz Kinga külügyminiszter, majd Orbán Viktor, a Fidesz elnöke következik, aki 45 pontot szerzett.

A népszerűségi rangsor végén kormánypárti politikusok találhatók: az utolsó helyen Horváth Ágnes egészségügyi miniszter áll, előtte pedig a koalíció két pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc (28) és Kóka János (29) végzett.

A Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója hozzátette: a rendszerváltás óta a külügyi tárca vezetői szinte kivétel nélkül mindig a lista elején kapnak helyet.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×