eur:
388.45
usd:
360.75
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nagyobb ösztöndíjak a Németországba induló diákoknak

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) emeli az ösztöndíjak összegét a külföldi hallgatóknak és diplomásoknak.

Németország a magyar hallgatók és diplomások legnépszerűbb tanulmányi és kutatási célországa. Minden évben több mint 2.500 magyar hallgató dönt németországi tanulmány mellett - közölte a DAAD az InfoRádióval.

Több mint 300 állami és államilag elismert felsőoktatási intézmény és több mint 12.000 szak közül lehet választani.

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) újra az ösztöndíjak széles választékát kínálja a magyar hallgatóknak és diplomásoknak a 2008/2009-es tanévre, a 3-4 hetes nyelvi és országismereti haladó nyári egyetemi tanfolyamtól a Master képzés vagy a doktori képzés ösztöndíjáig - áll a közleményben.

Az utóbbi évek emelkedő németországi létfenntartási költségei miatt a DAAD október 1-jétől 25-35 euróval emeli az ösztöndíjak összegét. A havi ösztöndíj összege most a hallgatók számára 650 euró, a diplomások részére 750 euró, a doktoranduszoknak pedig 1000 euró.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×