eur:
389.4
usd:
361.47
bux:
68407.2
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyhangú döntés az MTI kuratóriumában

A jelenlegi elnököt, Vince Mátyást javasolja a Magyar Távirati Iroda vezetőjének a nemzeti hírügynökség Tulajdonosi Tanácsadó Testülete (TTT).

A december elsején kezdődő új elnöki periódusra négyen adtak be pályázatot, közülük - a többfordulós szavazási folyamat végén mind a tíz tag támogatásával - Vince Mátyást javasolta a TTT a tisztségre.

Bayer József, a testület elnöke a Vince Mátyás által benyújtott pályázat előnyeként említette annak innovativítását a piacbővítés, a közszolgálati funkciók megerősítése és a számonkérhetőség terén.

Mint mondta, ez volt a legkiérleltebb, legalaposabb, de talán kicsit óvatos pályamunka, ez utóbbi megjegyzést azzal magyarázva, hogy "az újításokat igyekezett a realitások fényében megközelíteni".

Szavai szerint Vince Mátyás mellett szólt vezetői tapasztalata, valamint az, hogy a hírügynökség az utóbbi években közmegelégedésre működött, nagyobb konfliktusok nélkül, jól teljesítette közszolgálati feladatait, pénzügyileg egyensúlyban tudott maradni, miközben igyekszik olyan új termékskálát kialakítani, amely javítja piaci pozícióit.

Bayer József emlékeztetett arra, hogy a nemzeti hírügynökségről szóló törvény kétharmados többséghez köti az elnök személyére vonatkozó javaslattételt és ez a TTT számára konszenzuskényszert jelent.

A TTT felhívta a régi-új elnök figyelmét, hogy a többi pályázó munkájában is számos hasznosítható, innovatív elem található.

Gyarmati László elnökhelyettes közölte: "ez a bizalom nem arról szól, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van, és nincs már semmilyen teendő a következő öt évben, hanem arról szól, hogy jó irányba tart az MTI".

Azon reményének adott hangot, hogy a hazai mellett, a közép-európai regionális hírügynökségi piacnak is markáns közszolgálati szereplője lesz a következő elnöki ciklus végére az MTI.

A törvényi előírások szerint a TTT tesz javaslatot a miniszterelnöknek az MTI elnökének személyére. Az elnököt, a kormányfő előterjesztése alapján, a köztársasági elnök nevezi ki öt évre.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×