eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mennyit ér a nő?

Mennyit ér a nő? - ezzel a címmel rendeztek konferenciát a nők társadalmi-gazdasági szerepéről. A női munka gazdasági jelentőségét mutatja az az adat, amely szerint csak az otthon végzett munka értéke egy évben átlagbérrel számolva 337 milliárd forint, míg a nők önkéntes munkája egy évben meghaladja a 100 milliárd forintot. A konferencia célja, hogy az eddig külön működő nőszervezetek között kapcsolatot teremtsen, és ezzel hatékonyabbá tegye munkájukat.

A Business & Professional Women Budapest Egyesület azért szervezte a konferenciát, hogy párbeszédre hívja a női szervezeteket, és amelyek így konszenzust alakíthatnak ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Marosi Csilla hozzátette: céljuk, hogy feltárják a nőket érintő problémákat, és a saját kereteiken belül próbálják ezeket megoldani.

A szervezetek hatékony egymás közötti kommunikációjáért dolgoznak, hogy végeredményképpen konkrét gyakorlati eredményeket tudjanak publikálni.

Marosi Csilla úgy véli: eddig a problémák feltárásának fázisa tartott, mostanra azonban összegyűlt az a tudásanyag, amelynek segítségével tovább lehet lépni.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×