eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Elbocsátották az esztergomi Szent István Gimnázium igazgatóját

Az esztergomi Szent István Gimnázium igazgatójának elbocsátásáról döntött a város képviselőtestülete. A 12-11 arányban éjjel meghozott határozatról az önkormányzat sajtófelelose számolt be. Az ülés előtt a diákok petícióban kérték a város vezetőjét, hogy ne mentse fel Sitku Pált.

Az esztergomi képviselő-testület azzal indokolta a döntést, hogy Sitku Pál nyilatkozatai a Szent István Gimnázium székhelyének áthelyezésével összefüggésben lehetőséget adtak az önkormányzat érdekeinek, illetve a polgármester személyiségi jogainak megsértésére.

A város polgármestere, Meggyes Tamás a hét elején szólította fel az igazgatót arra, hogy közös megegyezéssel távozzon, aki azonban erre nem volt hajlandó.

A döntés ellen tiltakozva a tantestület nyílt levelet intézett a polgármesterhez.

A 320 éves Szent István Gimnáziumot az önkormányzat néhány hónap alatt egy korábban használaton kívüli külvárosi iskolába költöztette, mivel az ingatlant átadták az egyháznak.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×