eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Azt szeretnénk elérni, ami Bécsben természetes

A XII. kerületi óvodások és iskolások biztonságát szeretné növelni az önkormányzat. A most bevezetett intézkedés kapcsán digitális sebességmérőket, korlátokat helyeztek el, reggel fél 8 és 9 kilenc között pedig az iskolák előtt az alkalmazottak és a rendőrök is arra figyelnek, hogy a gyermekeket ne érje baleset.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: szeptemberben sokkal több baleset éri a közlekedő gyermekeket, idén azonban minél többet szeretnének ebből elkerülni.

Ezért az iskolásoknak fényvisszaverő karszalagokat osztanak, az autósok figyelmét pedig szórólapokkal akarják felhívni arra, hogy legyenek óvatosak az iskolák és óvodák környékén.

Pokorni Zoltán szerint "a fejekben kell változást elérni". Mint mondta, azt szeretnék elérni - ami Bécsben már természetes -, hogy ha egy gyalogos odaér egy zebrához és az út szélén ácsorog, akkor az autós megáll és átengedi.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×