eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68137.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Ahol nem lehet tüntetni - lezárások a Kossuth téren

A jövőben nem lehet a Kossuth téri gyepen tüntetni, az országgyűlési képviselők védelmében ugyanis a Köztársasági Õrezred a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen lezárja a demonstrálók elől a tér egy részét.

Szeptember 17-én több, a Parlamentből távozó képviselőt megdobáltak a tüntetők.

A Köztársasági Õrezred helyettes parancsnoka elismerte, hogy az adott napon elégtelennek bizonyultak azok az intézkedések, amelyek a távozó parlamenti képviselők biztonságát biztosították volna a tüntetőkkel szemben.

Ezért ismét kordonnal zárják le a Rákóczi- és a Kossuth-szobor körüli zöldterületet, valamint a Károlyi-szobor környezetét, de csak az Országgyűlés ülésezésének napjaiban, és a bejelentett demonstrációk idejére - mondta az InfoRádióban Kardos Imre dandártábornok.

A tüntetők a téren lévő parkoló középső területét használhatják majd - tette hozzá Kardos Imre.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×