eur:
385.62
usd:
354.66
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

VEKE: "brutális járatritkításra készül a BKV"

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a BKV "akár 10 százalékot is elérő, brutális mértékű szolgáltatáscsökkentést" tervez. A szervezet ezt a BKV vezérigazgató-helyettesének egy keddi lapinterjújára hivatkozva állítja, melyben a vezető megerősítette, hogy a jövő évi menetrendeket tartalmazó Paraméterkönyv keretein belül járatritkításokat tervez.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület emlékeztet: Antal Attila vezérigazgatói kinevezésekor személyesen Demszky Gábor főpolgármester és helyettese, Hagyó Miklós ígérték meg, hogy nem lesz járatritkítás, a vezérigazgató pedig ígéretet tett arra, hogy a pazarlást megszünteti és a BKV nullszaldóssá tételével teszi elkerülhetővé a szolgáltatás csökkentését.

A VEKE közleményében elfogadhatatlannak nevezi, hogy "a BKV az átszervezéstől remélt megtakarítások elmaradása miatt most az utasokon hajtaná be a hiányzó milliárdokat".

"A BKV járatritkítási szándékának különös ízt ad, hogy mindezt az Autómentes Nap előtt négy nappal, Demszky Gábor dugódíjról szóló bejelentése után két nappal jelentik be" - jegyzi meg a szervezet közleménye.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint Budapesten még mindig sok, jelentős zsúfoltsággal közlekedő járat van, a dugódíj bevezetése épp ezért a tömegközlekedési kapacitások növelését teszi szükségessé, "a járatritkításokkal egy lapon említve pedig a főpolgármester bejelentése teljesen komolytalanná válik".

A VEKE közleménye hangsúlyozza, hogy a BKV jelenlegi szándékai nem a szolgáltatás fejlesztése irányába mutatnak, hanem a fűnyíróelv-szerinti járatritkítást tűzik ki célul.

Az egyesület ezért felszólítja Budapest főpolgármesterét, hogy cáfolja meg a BKV vezetőjének kijelentését és tegyen ígéretet a budapestieknek arra, hogy nem támogatja a BKV járatritkítási javaslatát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra

Ebrahim Raiszi politikai karrierjét az iráni vallási és politikai berendezkedés iránti fundamentalista hozzáállás jellemezte. Az igazságszolgáltatás és a vallási elit ranglétráján keresztül emelkedett fel, hogy meghatározó konzervatív politikussá váljon, akit szinte mindenki Ali Khamenei ajatollah legfelsőbb vezető lehetséges utódjának tartott. Halálával politikai vákuum alakulhat ki a perzsa államban, amely újra felszínre hozhatja a társadalmi feszültségeket, miközben Raiszi regnálása alatt Irán még elszigeteltebbé vált a nemzetközi porondon. Az teheráni utódlás alapjaiban határozhatja meg, hogy mi lesz az Izraellel egyre kiélezettebbé váló viszonnyal, ami az egész Közel-Kelet jövőjét meghatározhatja. De halála még az ukrajnai háborúra is kihathat, mert kérdéssé válhat az orosz hadseregnek küldött fegyverszállítmányok jövője.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×