eur:
396.98
usd:
356.43
bux:
74836.12
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Török Gábor drámai vallomása a rettegésről: "Elképzelhetetlennek tartom, ami történt"

Kedd éjszaka lesz egy éve, hogy a Kossuth térről érkező tüntetők ötórás harcban ostromolták meg a Magyar Televízió Szabadság téri épületét. A demonstrálók végül több roham után bejutottak az épületbe, ahonnan a rendőrök csak hajnali fél négy körül tudták kiszorítani őket. A televízióban rekedt Török Gábor politológus is, aki másnap reggel az InfoRádióban számolt be tapasztalatairól.

Török Gábor politológus 2006. szeptember 18.-án este a közszolgálati televízió épületében rekedt Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel, az MSZP alelnökével és Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével. Török Gábor az InfoRádióban elmesélte: miként bujkált a tüntetők elől Magyarország két vezető politikusával a televízió épületében.

A közös elemző műsor után "félelemmel és sok mindennel vegyes három óra következett. Ide-oda vándoroltunk az épületben biztonságos helyet keresve" - mondta az InfoRádióban Török Gábor, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország két vezető politikusával, köztük a volt honvédelmi miniszterrel bolyongtak.

"Semmilyen rendőri biztosítást és védelmet nem kaptunk. A tévé vezetői kalauzoltak minket és rejtették el annak a szobának a kulcsát, ahol biztonságban lehettünk. Előfordult, hogy le kellett kapcsolni a villanyt és csendben maradni, hogy a behatoló tüntetők meg ne találjanak minket" - emlékezett vissza jól hallhatóan megindultan Török Gábor.

A politológus a legdöbbenetesebb pillanatnak azt nevezte, amikor "a televízió vezetője azt a tájékoztatást kapta a rendőrségtől, hogy ők (értsd: a rendőrök) akkor most távoznak és döntsünk belátásunk szerint arról, hogy mit fogunk tenni".

Török Gábor arról is beszélt, hogy hiába kértek a politikusok biztosítást telefonon keresztül. "Egy adott pillanatban úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk menekülő utat keresni. Hadd hangsúlyozzam még egyszer az ügy nonszensz jellegét: Juhász Ferenccel és Navracsics Tiborral kimenekültünk az épületből úgy, hogy mindenfajta biztosítás nélkül lépett ki a tüntetők közé az utcára Magyarország két vezető politikusa, akikkel bármi történhetett volna. Elképzelhetetlennek tartom ebben az értelemben azt, ami történt az éjszaka" - mondta a politológus.

Hanganyag: Csák Gyula

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×