eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Átmeneti megoldás a mátraszőlősi iskolások ügyében

Nógrád megyében átmeneti megoldás született a tanévkezdés előtt bezárt mátraszőlősi iskola ügyében. Az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat átvenné az általános iskola működtetését - mondta az InfoRádiónak Kolompár Orbán, a szervezet vezetője.

Az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat átvenné a mátraszőlősi általános iskola működtetését - közölte az InfoRádióval Kolompár Orbán, a szervezet vezetője.

Az Országos Cigány Önkormányzat és a szülők megállapodása alapján az a 43 gyerek, aki még mindig nem kezdte meg a tanévet, már kedden beiratkozik a szomszédos Pásztó iskoláiba. Mátraszőlősön várhatóan 2-3 hónap múlva lesz ismét oktatás - közölte az OCÖ elnöke.

Kolompár Orbán kiemelte: Pásztóra az országos önkormányzat buszt és három kísérő pedagógust biztosít.

Azt is biztosítják, hogy iskolaidő után és hétvégén a három pedagógus felzárkóztató foglalkoztatásokat tartson a gyerekeknek - tette hozzá az OCÖ elnöke.

A Nógrád megyei faluban 44, döntő többségében cigány származású gyerek nem kezdte meg a tanévet, miután az önkormányzat - anyagi okokra hivatkozva - augusztus 30-án megszüntette az iskolát. A döntést törvénysértőnek tartotta a megyei közigazgatási hivatal.

A mostani egyeztetésen sem a polgármester, sem a képviselő-testület tagjai nem vettek részt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×