eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amiért nem szedhetnének pénzt az iskolák

Az iskolakezdés a szülőknek több tízezer forintjába is kerülhet a kötelező kiadásokon túl. A tankönyv- és füzetvásárlás mellett év elején már kell fizetni az osztálypénzt és a kirándulás árát. Ezeket sérelmezi a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.

Keszei Sándort, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke az InfoRádióban elmondta: az iskolák sok ezer forintot szednek be a tanulmányi kirándulásokra, holott ha ezeket a tanítási napokra szervezik, akkor ingyen kellene biztosítaniuk.

Bár ez valószínűleg megterhelő az iskolafenntartók számára, mégis törvényt sértenek azok az intézmények, amelyek pénzt szednek például az erdei iskoláért.

Szavai szerint sok helyen aggályokat vet fel az osztálypénz szedése is. Gyakran a szülők csak befizetik az összeget, de nem tudják, hogy később mi történik azzal.

Az egyesület elnöke elmondta: egy költségvetési intézményben nem lehet olyan pénzforgalmat bonyolítani, amelyről nem adnak elismervényt.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×