eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Sok megyében okozott károkat a vihar

Főként az ország keleti megyéiben és a fővárosban okozott gondokat a vihar mára virradóra.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében, valamint Budapesten több helyen villámcsapás okozta tüzekhez riasztották a tűzoltókat, de személyi sérülés sehol sem történt.

Dobson Tibor hozzátette: a fővárosban főleg a dél-pesti kerületekben okozott károkat a vihar. A XVII. kerületben leégett egy lakóház teteje a villámcsapásban keletkezett tűzben.

A tüzek mellett sok helyen vízbetörésekhez, fakidőlésekhez kérték a tűzoltók segítségét. A tűzoltók sok helyen még mindig dolgoznak, és tart a károk felmérése.

Hordalék az utakon

Budapesten jelentős mennyiségű hordalékot távolítottak el az utakról az éjjel a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai.

A társaság helyettes szóvivője az InfoRádiót arról tájékoztatta, hogy az éjszakai felhőszakadás hordalékot mosott többek között a Clark Ádám térre, az Alagút utcába és a Bem felső rakpartra.

Horváth László hozzátette: a főutakat teljesen megtisztították, így a tömegközlekedés zavartalanul beindulhatott kora reggel. A tájékoztatás szerint napközben még folytatják a munkát a mellékutak megtisztításával.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×