eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyurcsány: kötelesség segíteni a határon túli magyarokat

Magyarországnak kötelessége segíteni a határon túli magyar közösségeket - mondta a miniszterelnök a Biennálé, a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiválja keretében, a Nemzeti Táncszínházban tartott ünnepségen.

A legnagyobb történelmi tettnek nevezte az államalapítást a miniszterelnök augusztus huszadikán mondott beszédében. Gyurcsány Ferenc a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiváljának ünnepségén szólalt fel a Nemzeti Táncszínházban.

A kormányfő rámutatott, hogy ma már csak három finnugor nyelvnek van saját állama: ezek egyike Magyarország, s erre büszkék lehetünk.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: tudja, milyen veszélynek vannak kitéve azok a magyar nemzeti közösségek, amelyeket elszakít egy államhatár, ezért megsegítésüket kötelességnek nevezte.

A kormányfő büszkén beszélt arról, hogy a Délvidék és Kárpátalja kiemelt támogatásáról gyorsan sikerült megállapodni a határon túli magyar közösségekkel.

A nemzet határon túli tagjaihoz szólva a miniszterelnök úgy fogalmazott: "azt szeretnénk, ha hosszú évszázadokig együtt maradhatnánk", mert az ország újraszületésében olyan nagy szükség van a külhoni magyarokra, "mint egy falat kenyérre."

Gyurcsány Ferenc beszéde végén boldog születésnapot kívánt az egész országnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×