eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bogsch Erik: A kitüntetés a cégnek szól

A gyógyszergyártók azt remélik, hogy szeptemberben már egyeztethetnek az egészségügyi tárcával a gyógyszergazdaságossági törvény megváltoztatásáról - mondta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. Bogsch Erik azután adott interjút az InfoRádiónak, hogy átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Azon szerencsések közé tartozom, akik kitüntetést kaptak, de itt is szeretném hangsúlyozni, hogy ez a kitüntetés a cégnek, a cég eredményeinek szól - mondta az InfoRádiónak a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Bogsch Erik közölte: az elmúlt időszakban a Richter nagyon sokat lépett előre a versenyképesség, és eredményeket ért el a kutatási-fejlesztés terén, valamint folytatta a terjeszkedést a régióban.

A vezérigazgató hozzátette: a kormány intézkedései komoly gondot okoznak a cégnek, amely azonban - jövője érdekében - nem csökkentheti a kutatásra és fejlesztésre szánt összegeket, és folytatnia kell hálózata erősítését.

(A tavaly novemberben elfogadott gyógyszergazdaságossági törvény értelmében a gyártóknak a közfinanszírozott készítményeik termelői árára eső éves tb-támogatás 12 százalékát be kell fizetniük a gyógyszerkasszába; az orvoslátogatók után pedig fejenként ötmillió forintot kell befizetniük.)

A Richter Gedeon Nyrt. nyeresége az első félévben 44 százalékkal csökkent az elmúlt év azonos időszakához képest. A cég csökkentette magyarországi árait, amelyek alacsonyabbak, mint az exportárak - mondta a gyógyszergyártó vezérigazgatója.

Bogsch Erik közölte: várják az Alkotmánybíróság döntését a gyógyszergazdaságossági törvénnyel kapcsolatban, emellett több javaslatot is tettek a jelenlegi gyógyszerpiaci helyzet megváltoztatására.

A javaslatokról már kezdeményeztek tárgyalásokat az egészségügyi tárca vezetőjével, Horváth Ágnes azonban egyelőre nem reagált a megkeresésükre - fűzte hozzá a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×