eur:
394.52
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Tűzijáték: 54 rendőr 23 vízijárművön

A hétfői tűzijáték alatt egy hajóról irányítja a biztonsági akciót a rendőrség. A Fidesz szerint sokan az APEH-vizsgálattól félve nem igényelték vissza a regisztrációs adót. Megadták magukat a török hatóságoknak az Atlas Jet társaság repülőgépét eltérítő terroristák. A nap legfontosabb hírei 2007. augusztus 18-án, szombaton.

Tűzijáték: 23 vízijárművel 54 rendőr áll készenlétben

A hétfői tűzijáték alatt a Duna közepéről, egy hajóról irányítja a biztonsági akciót a rendőrség. A rendezvények biztosításának parancsnoka a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a hajón fogadni tudják a jelentősebb helyszíneken lévő térfigyelő kamerák képeit, illetve a vízijárműről élőképet tudnak küldeni. Nagy-Juhák István hangsúlyozta: a rakpartokon lezárták azokat a részeket, ahonnan nem vagy csak nehezen lehetne kimenekíteni az embereket.

A dunai vízirendészet parancsnoka az InfoRádióban arról számolt be, hogy 23 vízijárművel 54 rendőr áll majd készenlétben a Dunán. Vízváry György közölte: a személyszállító hajóknak augusztus 20-án este fél 9-ig be kell érniük a Petőfi-híd és a Margit híd közötti folyószakaszra, hogy a tűzijáték kezdetéig ki tudjanak kötni.

A pártok részt vennének az egyeztetésen


Mind az öt parlamenti párt kész arra, hogy részt vegyen a köztársasági elnök által, a költségvetési szabályok szigorításáról kezdeményezett egyeztetetésen.

Sólyom László államfő a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban úgy vélte: most kellene konszerzusra jutni a szigorúbb költségvetési szabályokról, ezért még ebben a hónapban tárgyalásra hívja az öt parlamenti párt képviselőjét.

APEH-vizsgálat a visszaigénylőknek?

A Fidesz szerint sokan az APEH-vizsgálattól félve nem igényelték vissza a jogtalanul beszedett regisztrációs adót. Font Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az Inforádióban azt mondta: többen azzal a panasszal keresték fel, hogy miután benyújtották a visszaigénylési lapot, adóellenőrzést rendeltek el náluk.

Bakonyi Ágnes, az adóhatóság Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szóvivője cáfolta, hogy összefüggés lenne az adó-visszaigénylés és a vagyonosodási vizsgálatok között.

Szerdán tárgyalnak újra Ferihegyen

Legközelebb szerdán ülnek tárgyalóasztalhoz Ferihegyen a Budapest Airport képviselői és a szakszervezetek - közölte a sztrájkbizottság elnöke. Pető Alfréd hozzátette: átvették a munkáltatótól a bérekre vonatkozó adatokat és ők is elküldték követeléseiket a cég képviselőinek.

a korábbi egyeztetések eredménytelensége miatt augusztus 5-én 7 és fél órás sztrájkot tartott a szakszervezet.Megnyitották a tapolcai kutat

Helyreállt a vízszolgáltatás Miskolcon, miután a tisztiorvosi szolgálat engedélyezte a tapolcai kút megnyitását. Vojtilla László, a Miskolci Vízművek Kft. ügyvezetője elmondta: a csapokból folyó víz az első időszakban opálos lehet, és a klórszintet is megemelték, de ez nem befolyásolja a víz minőségét.

A miskolc-tapolcai kutat azután zárták le, hogy az esőzés miatt a víz zavaros lett - ezt a tavaly kiépített monitoringrendszer észlelte. Az elmúlt év júniusában több mint 3 ezer ember betegedett meg a borsodi megyeszékhelyen, mert szennyeződés került a vezetékes vízbe.

Kubai nenekültek jönnek Magyarországra

Huszonkilenc kubai menekült kap menedékjogot Magyarországon - közölte a Külügyminisztérium államtitkára. Horváthné Fekszi Márta azt nem tudta megmondani: mikor érkeznek meg az eddig a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton őrzött kubaiak.

A politikus hangsúlyozta: a beilleszkedés valamennyi költségét az Egyesült Államok fizeti egy éven keresztül. Hozzátette: a kubai menekültek befogadása az öt parlamenti párti tudtával és beleegyezésével történik.

Megadták magukat a gépeltérítők

Megadták magukat a török hatóságoknak az Atlas Jet társaság repülőgépét eltérítő terroristák, miután utolsó túszaikat is elengedték. A belügyminiszter közlése szerint az egyik férfi török állampolgár, a másiknak szíriai útlevele van, de a feltételezések szerint palesztin származású.

A gép az észak-ciprusi török köztársaságban szállt fel és Isztambulba tartott, a terroristák azonban azt követelték, hogy vigyék őket Iránba vagy Szíriába. A repülő végül a törökországi Antalyában szállt le arra hivatkozva, hogy üzemanyagot kell felvennie. A repülőn összesen 136 utas és 6 főnyi személyzet utazott.

Tragikus szállodatűz Dél-Angliában

Nagy-Britanniában egy ember meghalt, hatan eltűntek egy szállodatűzben. A lángok a dél-angliai Newquay-ben lévő egyik hotelben pusztítottak. A Cornwall grófság-beli tűzoltó-parancsnokság vezetője elmondta: a tűz miatt összeomlott a szálloda nagy része. Az épületből 86 vendéget mentettek ki, három embert könnyebb sérülésekkel kórházban ápolnak.

Azt egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy a hat eltűnt a hotelben volt-e a tűz kitörésekor, vagy az épületen kívül töltötték az éjszakát.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×