eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Koalíciós egyeztetés a járulékokról

A köztársasági elnök még augusztusban tárgyalásra hívja a parlamenti pártokat a költségvetés alkotmányos korlátok közé szorítása, a túlköltekezés és megszorítás ciklusaiból való kitörés érdekében. Erről Sólyom László egy szombaton megjelenő lapinterjúban beszél.

Az államfő a Magyar Hírlapban úgy fogalmazott: most mind kormány-, mind pedig ellenzéki oldalról van hajlandóság egy szabályozott költségvetés közös kidolgozására.

Sólyom László az állam szerepéről szóló vitával összefüggésben azt mondta: nem ért egyet azzal, hogy olcsó, kisebb állam a jó, és majd a piac mindent megold. Úgy vélte, erős gazdasághoz erős állam kell, amely képes megfelelő szabályokról és infrastruktúráról gondoskodni.
Fidesz, MDF: adócsökkentést!

Az adó- és járulékterhek azonnali csökkentését követeli a Fidesz. Tállai András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: a lépésre azért lenne szükség, hogy ne omoljon össze a magyar gazdaság, ne növekedjenek a vállalati körbetartozások, és javuljon a vállalkozások versenyképessége.

Áfa-emelést és a személyi jövedelemadó csökkentését szeretné elérni az MDF a magyar gazdaság fellendítése érdekében.

Herényi Károly, az ellenzéki párt frakcióvezetője elmondta: javaslatcsomagjukban szerepel az átfogó adóreform az egykulcsos szja bevezetésével, a bürokrácia leépítése, a korrupció elleni harc fokozása és a befektetés-ösztönzés.

Akadozó vízellátás

Továbbra is akadozik a vízellátás Miskolcon, de a hétvégére várhatóan helyreáll a megszokott rend. Ezt a tisztiorvosi szolgálat és a Miskolci Vízművek Kft. közölte.

 Vojtilla László, a cég igazgatója és Asztalos Ágnes helyettes regionális tiszti főorvos elmondta: a gyorstesztek alapján a kedden lezárt tapolcai kút vizének minősége megfelelő, a hivatalos mérési eljárás eredményére azonban holnapig várni kell.

A hatóságok közölték: Miskolcon nincs vízhiány, hat lajtos kocsi van szolgálatban, és működnek a közkutak is.

Koalíciós egyeztetés

Továbbra is az Országgyűlés hatáskörében tartaná az egészségbiztosítási járulék megállapítását az MSZP. Havas Szófia, a párt szakpolitikusa a koalíciós pártok közötti egyeztetése után elmondta: az SZDSZ erre a célra egy kormányszintű bizottságot hozna létre.

Hozzátette: hét, lakosság alapján azonos méretű biztosítási régióra osztanák az országot a koalíciós pártok.

Hangsúlyozta: külön régió lesz Budapest, továbbá Pest megye és a főváros agglomerációja együtt; két régiót alakítanak ki a Dunántúlon, és hármat a keleti országrészekben.

Bértárgyalás a BKV-nál
 
Kész a bértárgyalások folytatására a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, de a sztrájkfelhívást nem vonja vissza.

A BKV munkavállalóinak több mint kétharmadát képviselő szervezet ügyvezető alelnöke az InfoRádióban elmondta: ha nem születik egyezség, akkor szeptember 4-én üzemkezdettől 13 óráig beszüntetik a munkát.

Nemes Gábor hozzátette: tudomása szerint a munkabeszüntetésben valamennyi dolgozó részt vesz majd.

Újraindul a metró

Hétfő reggeltől újra a teljes vonalán közlekedik a 2-es metró, miután megnyitják a három felújítás alatt álló metróállomást az utasok előtt. Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Stadionok megállók a felújítása összesen 11 milliárd forintba került, a munkálatok azonban még nem érnek véget, csak a metróforgalom indul meg augusztus 20-án. Hozzátette: a teljes rekonstrukció az év végéig folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×