eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A tiltakozásra kész hajósok tekintettel vannak a Szent Jobbra

Elhalasztja a Magyar Hajózási Szövetség az augusztus 20-ára tervezett dunai demonstrációját - közölte a szervezet főtitkára.

Miklós László az InfoRádióban elmondta: azért akartak tiltakozni, mert az operatív törzs döntése értelmében a turistahajók nem futhatnak ki az augusztus 20-ai tűzijáték ideje alatt a kikötőkből a Dunára.

Hozzátette: a Budapesti Rendőr-főkapitányság több vezetője és Vízvári György a vízirendészet parancsnoka arról tájékoztatta, hogy a hajókürtök hangja megzavarhatja a Szent Jobb körmenetet, amely este 8 óráig tart.

Hangsúlyozta: ezt a szervezet tudomásul vette, ezért a demonstrációt nem tartják meg.

Miklós László azt mondta, hogy a demonstrációt egy későbbi időpontban megtartják, mert az augusztus 20-ai hajósprogramot fél-másfél évvel korábban lekötötték a turisták, így a hajósok legkevesebb harmincmillió forintos kárral számolnak, amit várhatóan a Miniszterelnöki Hivatalra hárítanak majd át.

Úgy vélte: a Dunán haladó hajókról biztonságosabban lehet a tűzijátékban gyönyörködni, mint a rakpartról vagy valamelyik kikötőből.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×