eur:
394.56
usd:
354.79
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Nem számít zavargásokra a rendőrség augusztus 20-án

Nem számít zavargásokra augusztus 20-án a rendőrség - mondta Szabadfi Árpád, az országos rendőr-főkapitány helyettese és Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány. A rendőri vezetők ismertették a hétfő esti, budapesti tűzijáték biztosításának új szabályait is.

Békés augusztus 20-ra készül a rendőrség, mert nem kaptak olyan információt, hogy bárki az ünnepi rendezvények megzavarására készülne.

Az országos rendőr-főkapitány helyettese elmondta, hogy augusztus 19-re 250, 20-ra pedig 450 hivatalos ünnepséget jelentettek be a szervezők, akikkel már egyeztetett a rendőrség, elkészítve a biztosítási és kiürítési terveket.

Szabadfi Árpád hozzátette: a rendőrség feladata, hogy biztosítsa a közlekedést és a tömegek mozgását, illetve megelőzze vagy kezelje a bűncselekményeket.

Kiemelt vidéki eseménynek számít a debreceni virágkarnevál, valamint a szegedi és a Balaton környéki rendezvények.

Budapest rendőr-főkapitánya szerint a fővárosi rendezvények biztosítása "óriási feladat", de nem kiemelt kockázatú, mert nem kaptak információt zavargásokra való készülődésről.

A fővárosban augusztus 20-án 1500 rendőr, 350 rendészeti biztonsági szolgálatos, valamint több Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőr biztosítja a rendezvényeket; az akció teljes költsége várhatóan 30 millió forint lesz - közölte Tóth Gábor.

Budapesten négy nap alatt mintegy ötven rendezvényt kell biztosítaniuk; kiemelt eseménynek számít például a tisztavatás, egy Andrássy úti fesztivál, az örömkoncert, a Magyarok Világszövetségének Roosevelt téri rendezvénye, a Szent Jobb körmenet, a Red Bull repülőversenye és az esti tűzijáték.

A legutóbbi kapcsán a budapesti rendőr-főkapitány elmondta: a Duna két rakpartját 11 szektorra osztják, mindegyiknek külön parancsnoka lesz, aki kapcsolatban áll majd a vezetési törzzsel, amely a Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épületében működik majd.

A rakpart azon részeit, ahonnan nem, vagy csak nagyon nehezen lehetne kimenekíteni az embereket, lezárják.

Augusztus 20-án hajózási tilalom lesz a Duna Árpád híd és Lágymányosi híd közötti szakaszán reggel héttől délig, illetve este hattól a tűzijáték végéig. Ebből adódóan idén a tűzijátékot csak kikötött hajóból lehet nézni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×