eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Építsünk autópályát sittből!

Gőzerővel zajlanak az építkezések, amelyeket gőzerővel végrehajtott bontások előznek meg. De hová kerül a rengeteg bontási törmelék? Illés Zoltán fideszes környezetvédelmi politikus szerint be kellene építeni az utakba.

A média rendszeresen beszámol arról, hogy valahol illegálisan raktak le bontási törmeléket. Nemrég az Óbudai-szigeten találtak nagyobb mennyiségű, építkezésről származó hulladékot a hatóságok.

Ezt az áldatlan állapotot előzné meg Illés Zoltán, aki szerint az autópályák vagy más utak alapjaiba kellene beépíteni ezeket a hulladékanyagokat.

Mint azt az InfoRádióban elmondta: a nyugat-európai tapasztalatok azt mutatják, hogy az alapnál használatos kavics legfeljebb 30 százalék erejéig kiváltható összezúzott törmelékkel. Szerinte, ha az úttenderek kiírói ezt előírnák, akkor az építőknek muszáj lenne felvásárolniuk a sittet, így senkinek sem állna érdekében illegálisan lerakni valahol.

Jelenleg ugyanis a törmelék elszállítása és hulladéktárolókban történő elhelyezése is igen költséges, sokan pedig a könnyebb, bár nem éppen legális utat választják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×