eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bérlakások ötvenezer és másfél millió forint között

A legolcsóbb főbérlő nélküli bérlakás ma Budapesten 50 ezer forintnál kezdődik; a legdrágább pedig mintegy másfél millió forint havonta - derül ki a Duna House legfrissebb ingatlanpiaci kutatásából. Murányi Ákos, a cég elemzési vezetője közölte, hogy sokan bútorozott lakásokat keresnek.

Nincs akkora versenyfutás a bérlakások piacán, mint korábban - mondta az InfoRádiónak a Duna House elemzési vezetője.

Murányi Ákos kiemelte: egyenletes a kínálat, és mindenki találhat a pénztárcájának megfelelő lakást.

A havi 50 ezer forint alatti lakások meglehetősen ritkák, az átlagosnak a 60 ezer és 90 ezer forint közötti lakások számítanak - közölte a Duna House elemzési vezetője.

Nem a belváros a legdrágább

Murányi Ákos hozzátette: nem a belvárosi lakások a legdrágábbak, de a bérleti díjak akár másfél millióig is terjedhetnek. Ennyi pénzért egy kétszintes, luxuskivitelű családi házat lehet bérelni - emelte ki.

Az elemzési vezető kifejtette, hogy sokan keresnek bútorozott lakásokat, ám a lakáskeresők elvárásai magasak ezen a téren.

Kötelezővé vált a kaució fizetése is, amelynek összege általában kéthavi bérleti díjnak felel meg, noha az albérlők küzdenek ez ellen - mondta Murányi Ákos. Hozzátette: szimpátia esetén egy hónapra le lehet alkudni, de ez emelkedhet is, ha nem szimpatikus az albérlő a tulajdonosnak.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 14:42
×
×
×
×