eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Guargumi: csokis szójaitalt rendeltek vissza a piacról

A német anyacég visszahívta a Natumi csokis szójaitalt valamennyi üzletből, köztük a magyarországi boltokból is, mert guargumi-adalékot tartalmaz - Bognár Lajos helyettes főállatorvos.

A termékre az uniós élelmiszerbiztonsági riasztási rendszer hívta fel a figyelmet, e szerint bár egyelőre nem erősíthető meg, de nem is zárható ki, hogy szennyezett volt a guargumi - mondta el a szakember. A terméket forgalmazó Herba Hungary honlapján azonban az olvasható, hogy szennyezett volt az a guargumi, amelyet a termékhez adagoltak.

A forgalmazó a honlapján arról tájékoztatja a vásárlókat, hogy a Natumi Sojadrink Schoko 1 literes termék gyártása során kis mennyiségben felhasználtak dioxinnal szennyezett E412-es adalékanyagot, ezért a terméket a gyártó visszahívta a boltokból. A termék nem jelent veszélyt az egészségre, mivel igen kevés adalékanyagot használnak fel a gyártás során.

A forgalmazó arra kéri továbbá a vásárlókat, hogy az említett 2008. január 14-i lejáratú szójaitalt ne fogyasszák, valamint azt is közlik, hogy azt más ízesítésű termékre kicserélik.

A szakember hozzátette: a terméket a német hatóságok vizsgálták. A magyar hatóságok a forgalmazó, Herba Hungary nyilvántartását vizsgálják majd, azt, hogy milyen terméket hozott be, milyen termékszámmal, azok hova kerültek, illetve az áru visszahívása hogyan történt - mondta el Bognár Lajos.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 14:42
×
×
×
×