eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Csőtörés okoz káoszt Budán és nincs hova menekülni

Egy, a Németvölgyi úton történt csőtörés okoz hatalmas dugókat és fennakadást a környék közlekedésében - mondta el az InfoRádiónak Vizey Márta, a Fővinform ügyeletese. A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: egy 500 mm átmérőjű, medencetöltő vezeték tört el.

Szerda kora délután a budai Németvölgyi úton az Istenhegyi út közelében eltört egy csővezeték.

A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta: egy 500 mm átmérőjű, medencetöltő vezetékről van szó, ami azt jelenti, hogy a környéken pár óráig vízhiőány volt - tette hozzá Lévai Zsuzsanna.

Az igazgató azt mondta: bár korábban munkatársai arról tájékoztatták, hogy valószínűleg csak késő este tudják ismét helyreállítani a vízszolgáltatás, szakembereik találtak egy alternatív megoldást, így késő délután újra megindult a vízszolgáltatás a környező utcákban lévő lakásokban.

A probléma az, hogy a csőtörés a svábhegyi medencét érinti, amiből átfolyt a víz, emiatt egy időre gyakorlatilag egy egész városrészben megszűnt a vízellátás - tette hozzá Lévai Zsuzsanna, aki közölte: bár a vízszolgáltatás ismét megindult, nyomásproblémák még előfordulhatnak.

A Fővárosi Vízművek Zrt. kommunikációs igazgatója szerint kaotikusak a közlekedési viszonyok, hiszen a csőtörés helyszínétől egészen az Orbánhegyi úti kereszteződésig lezárták a teljes utat.

Gondot okoz a sok hordalék

A hírt megerősítette a Fővinform ügyeletese is, aki szerint bár a vizet viszonylag hamar elzárták, az addigra rengeteg hordalékot vitt fel a Böszörményi útra is.

Vizey Márta az InfoRádióban közölte: a csőtörés miatt nem közlekedett az 59-es villamos a Déli pályaudvar és a Farkasréti temető között, a tömegközlekedés délután fél öt körül állt helyre.

A helyzetet nehezíti, hogy a hordalék miatt a Böszörményi úton ugyan lehet haladni, de folyamatosan útszűkületekre kell számítani.
Nehéz kerülőutat találni

Komoly gondot jelent, hogy az említett szakaszt elkerülni sem nagyon lehet - tette hozzá a Fővinform ügyeletese, aki szerint esetleg az Alkotás utca - Királyhágó út útvonalon lehet próbálkozni, de nem igazán érdemes, hiszen az Alkotás utca is zsúfolt.

A budai közlekedés egyébként sem túl könnyű ezekben a hetekben, elsősorban a Moszkva tér környékén nehézkes az autózás. Folyik ugyanis a Krisztina körút felújítása, és két rendkívül forgalmas csomópontot is érintenek a munkálatok, noha alig 460 méteres szakaszról van szó.

Útlezárás minden szinten

A Szilágyi Erzsébet fasor és az Attila út közti szakaszt túrták fel, emiatt az Alkotás útról érkezők csak nehezen tudnak a Széna tér felé áthajtani a Vérmező úton, de szintén araszolásra kényszerül, aki a fasor irányába, netán a Moszkva térre, vagy a Fény utcai piacra tartana.

Nem számíthat könnyű haladásra, aki a Margit körútról jön és a Budaörsi út felé vagy Budakeszire menne. A kocsisor vége a Pesti oldalra ér, a Margit hídon túlra. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×