eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Levetette magát a Tőzsde tetejéről - drámai videó

Kedden van a kábítószer elleni küzdelem világnapja. Az ENSZ adatai szerint a világon mintegy 200 millió ember fogyaszt illegális kábítószereket. Magyarország a kábítószer-kereskedelem egyik célországa lett.

Ne hagyd, hogy a függőségek irányítsák az életed - szól az ENSZ üzenete a kábítószer elleni küzdelem világnapján.

A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harcra.

Az ENSZ adatai szerint a világon mintegy 200 millió ember fogyaszt illegális drogokat, és a cél, hogy 2008-ra világviszonylatban 50 százalékkal csökkenjen az illegális kábítószer-fogyasztás.


Magyarországon stagnál a fogyasztók száma

Magyarország tranzitországból a kábítószer-kereskedelem egyik célországa lett, ám így is a kevésbé fertőzött országokhoz tartozik.

Budapesten 1992 és 2003 között háromszorosára nőtt a valamilyen kábítószert kipróbálók száma, 2003-tól stagnál - mondta Felvinczi Katalin, a kábítószerügyi koordinációért felelős miniszteri megbízott.


Leugrott a Tőzsde tetejéről

A figyelemfelkeltő akció részeként a budapest Vörösmarty téren Gulyás Kis Zoltán kaszkadőr ugrott le a Tőzsde épületéről, mintegy 20 méteres magasságból.

A mutatványt nehezítette a nagy szél is, amely egy alkalommal még a leérkezési helyre beállított matracot is odébbfújta.


{{video:http://inforadio.hu/mediaplayer.swf?file=/video/ugras.flv&showdigits=1&overstretch=none}}

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×