eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Martens: Ismét Orbán Viktornak kell kormányoznia

Az Európai Néppárt-Európai Demokraták elnöke a Fidesz XXII. tisztújító kongresszusán kijelentette: ismét Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének kell kormányra kerülnie Magyarországon.

Az Európai Uniónak közös politikára van szüksége olyan stratégiai kérdésekben, mint az energia; elfogadhatatlan, hogy Magyarország, a magyar kormány e téren külön utakon járjon - jelentette ki Wilfried Martens.

A politikus hangsúlyozta: Európának meg kell erősödnie, és egységes hangon kell megszólalnia, amikor stratégiai kérdésekről van szó. A politikus ilyen területnek nevezte az energiapolitikát.

Közölte: szükség van arra, hogy Magyarország világosan elkötelezze magát a közös energiapolitika mellett.

A Fidesz világosan síkra száll emellett az elkötelezettség mellett, és hasonló elkötelezettségre lenne szükség a kormányzó pártok részéről is. Elfogadhatatlan Vlagyimir Putyin orosz elnök energiapolitikája, amelyet "fegyverként használ" az EU ellen - jelentette ki a néppárti elnök.

Wilfried Martens szerint Európában a szociális piacgazdaság szociális biztonságot jelent, és ezt a modellt kell Magyarországon is megvalósítani.

Úgy vélte, ez lehet a megoldás a globális kihívásokkal szemben, így helyes a Fidesz iránya ezen a téren. Mint fogalmazott, Orbán Viktor és barátai, "akik legyőzték a kommunizmust", friss fuvallatot hoztak keletről.

A Fidesz elnökéhez szólva Wilfried Martens azt mondta, "szükség van arra, hogy ismét te kerülj kormányra". A néppárti politikus szavait hosszú taps, üdvözlő fütty, "Viktor, Viktor" skandálás kísérte.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×