eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Rendőri erőszak: egészen másképp volt?

Az intézkedést elismerik, de tagadják, hogy pénzt kértek és megerőszakolták a 21 éves lányt - foglalta össze az erőszakos közösüléssel gyanúsított rendőrök álláspontját az Inforadio.hu-nak Vajda Ágnes, a négy rendőr parancsnoka, az ötödrendű vádlott jogi képviselője.

Az ügyvéd kiemelte: a rendőrök vallomásaik fedik egymást, nincsenek köztük eltérések. A Rendőrségi Biztonsági Szolgálat munkatársai elismerik, hogy intézkedtek a 21 éves lánnyal szemben, és - szabályellenesen - átlépték a került határát.

Vajda Ágnes elmondta: a parancsnok ment ki az autóval a négy rendőrért, akik már közel jártak a szolgálat végéhez. Szerinte ez magyarázza azt a furcsaságot - amelyet Dobozi József, a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat vezetője is szóvá tett -, hogy öten voltak a rendőrautóban.

Az ügyvéd hangsúlyozta: a rendőrök elismerik a lánnyal szembeni intézkedést, de nem kértek tőle pénzt, és nem erőszakolták meg.

Az egyenruhások azért lépték át a kerület határát, mert a lánynál nem voltak iratok, a parancsnok nem akart jegyzőkönyvet felvenni; ezért elvitték a lányt a lakásához, de nem vitték be mellékutcába, maradtak a Múzeum körúton. Mindez nem 3-4 óra körül történt, hanem 5 körül, már világosodott - húzta alá Vajda Ágnes.

Erőszak helyett vigasztalás?

A jogász elmondta: a rendőrök vallomása szerint a lány sírdogált, mert nemrég hagyta el a barátja, a rendőrök pedig vigasztalták, nem pedig megerőszakolták.

A lány vallomásával ellentétben nem intézkedett vele szemben öt rendőr, közülük hárman ugyanis, köztük a parancsnok, ki sem szállt az autóból - szögezte le az ügyvéd.

Vajda Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy három nap telt el a rendőri intézkedés és a lány feljelentése között, és "nem lehet tudni, mi történt közben".

Az ügyvéd nem tudta megmondani, hogy ha a gyanúval szemben teljesen másképp történtek a dolgok, milyen indíttatás alapján találta ki a lány a történetet.

Az eljárás során egyebek mellett ellenőrzik majd a rendőrök híváslistáját, és kiderül az, milyen bizonyítékok támasztják alá a lány megerőszakolását - tette hozzá.A vád

A 21 éves lány állítása szerint május 4-én, a Múzeum körúton az őt igazoltató 5 rendőr pénzt kért tőle, majd közölték, hogy előállítják a kapitányságra, de ehelyett egy sötét mellékutcába vitték, ahol közülük ketten megerőszakolták.

A sértett lány, aki május 7-én tett feljelentést, május 17-én azonosította támadóit.

Korábban Ihász Sándor fővárosi főügyész a közszolgálati televízióban elmondta: a gyanúsítottak megtalálását a térfigyelő biztonsági kamerák felvételein túlmenően a rendőrök szolgálati jelentéseinek áttanulmányozása tette lehetővé.

Szombaton a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az öt rendőrt. Közülük kettőt erőszakos közösülés és hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hármat pedig erőszakos közösülés bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítanak.

A bíróság indoklása szerint az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert a gyanúsítottak a sértett befolyásolásával megnehezíthetik az eljárást. A védők fellebbeztek.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×