eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Kövér: Csak Rákosiék konkurálhatnak Gyurcsánnyal és Kókával

A Fidesz és szövetségesei már holnap készen állnak arra, hogy a választók akaratából hozzákezdjenek az ország újjáépítéséhez, és kivezessék az országot a káoszból. Erről az országos választmány elnöke beszélt a párt kongresszusán.

Kövér László úgy fogalmazott: korábban csak "Rákosinak és bandájának" sikerült olyan mélyre taszítani az országot, mint a Gyurcsány Ferenc - Kóka János párosnak.

A választmányi elnök szerint - bár a mostani kongresszus nem rendkívüli, hiszen feladata elsősorban a tisztújítás - rendkívülivé teszi az az abnormális helyzet, amelyet a Gyurcsány Ferenc, Kóka János és Veres János nevével fémjelzett "szélsőséges, gátlástalan, kapzsi csoport" hozott létre Magyarországon.

Tárgyalás majd tisztújítás

A küldöttek szombaton tárgyalnak a Jövőnk vitasorozat tapasztalatait összegző dokumentumról, amelyben az őszinteséget, a rendet és a hitelességet jelölik meg az új többség politikai alapelvének.

Navracsics Tibor frakcióvezető előterjesztése alapján januárban az igazságosság, februárban az életminőség, márciusban a közszolgáltatások és az állam feladata, áprilisban pedig a versenyképesség volt a téma.

A dokumentum három alapkérdést emel ki a Fidesz-vezette új többség programjából: a kultúra és a tudás elsődlegességét, az állam feladatainak meghatározását, valamint a bizalom és a szolidaritás újraépítését. A legnagyobb ellenzéki párt átfogó gazdasági és a politikai fordulatot sürget egy erős Magyarország megteremtése érdekében.

Korábban Szájer József, a párt európai parlamenti képviselője a kongresszuson azt mondta: az új többséget már nem érdekli Gyucsány Ferenc és kormánya. További részleteket itt olvashat a politikus beszédéről.

A küldöttek vasárnap választanak újabb két évre elnököt és alelnököket. A párt vezetői posztjáért egyedül Orbán Viktor jelenlegi pártelnök indul; a négy alelnöki helyre öten pályáznak: a tisztséget most is betöltő Varga Mihály, Schmitt Pál, Pokorni Zoltán és Pelczné Gáll Ildikó mellett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×