eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma

Szinte biztos, hogy Eörsi Mátyás lesz az SZDSZ új frakcióvezetője

Eddig Eörsi Mátyás az egyetlen jelölt az SZDSZ parlamenti frakcióvezetői posztjára, helyettesei Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós lehetnek.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő közölte: a frakcióvezető-helyettesi poszton Gusztos Péterre és Hankó Faragó Miklósra érkezett jelölés csütörtök délelőttig.

Az ügyvivő hozzátette: azt nem tudja, hogy a jelöltek vállalnák-e a tisztséget. Az SZDSZ képviselőcsoportja péntek reggel választja meg új vezetőit.

Kuncze Gábor és Pető Iván április 2-án mondott le a frakcióvezetői illetve a frakcióvezető-helyettesi posztról. Az SZDSZ tisztújító küldöttgyűlése március 31-én választotta elnökévé Kóka Jánost; korábban Kuncze Gábor vezette a pártot is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×