eur:
390.7
usd:
364.33
bux:
68390.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Jogos az érdeklődés: mennyit keres Demcsák Zsuzsa?

Az adatvédelmi biztos szerint a Miniszterelnöki Hivatalnak kérésre közölnie kell a Gyurcsány Ferencet segítő stáb tagjainak fizetését. Péterfalvi Attilától az Origo internetes portál kért állásfoglalást az ügyben. A Kormányszóvivői Iroda azt mondta: ha megkapják az ombudsman indoklását, jogászokkal áttekintik az anyagot.

Az Origo azért kérte az adatvédelmi biztos állásfoglalását, mert a Miniszterelnöki Hivatal többszöri kérés után sem adott tájékoztatást a PR-szakértők és az új kormányszóvivő juttatásairól.

A portál arról számolt be, hogy a juttatások közzétételét a Kormányszóvivői Iroda az elektronikus információszabadságról szóló törvényre hivatkozva tagadta meg.

Péterfalvi Attila azonban úgy látja, hogy a Miniszterelnöki Hivatal tévesen értelmezi a törvényt, mert a jogszabály csak azt rögzíti, hogy a közfeladatot ellátó szervezet vezetőinek és az egyes szervezeti egységek vezetőinek nevét, beosztását nyilvánossá kell tenni.

Az ombudsman hozzátette: az adatvédelmi törvény alapján ismertethető a köztisztviselők fizetése.

Az internetes portál korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc új segítői az üzleti szférából érkeztek, jövedelmük a kancelláriaminiszterrel folytatott egyéni alkuk eredményeként alakult ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×