eur:
391.28
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gallup: a relatív többség már menesztené Gyurcsányt és a kormányt

Csak a megkérdezettek negyede támogatja a kormányfő és a kabinet megtartását, a relatív többség a koalíció fennmaradása ellen foglal állást - ismertette közvélemény-kutatási eredményét a Gallup.

Az intézet szerint a megkérdezettek 28 százaléka új választások kiírását, 21 százaléka pedig a parlamenti pártok egyetértésével felállított szakértői kormány munkába állását tartaná megoldásnak.

Múlt november óta 35 százalékról 26 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik szerint az volna a legjobb, ha maradna a Gyurcsány-kormány.

A Gallup adatai szerint a biztos szavazó pártválasztók 56 százaléka voksolna a Fideszre, ha most vasárnap lennének a választások; a szocialisták támogatottsága ebben a körben 31 százalék.

A két nagy párt mellett a Gallup adatai alapján most csak az MDF jutna be a parlamentbe.

A pártpreferenciák szintjén a táborok megmerevedtek: A Fidesz 34 százalékos szavazótábora gyakorlatilag három-négy éve (rövid kilengéseket leszámítva) azonos.

Az MSZP 18 százalékos támogatottsága ugyan az elmúlt hónap negatív csúcsához képest javulás, de 2002 óta csak kétszer volt korábban ilyen alacsony, minden más hónapban ennél magasabb értéket mért a Gallup.

Ma a megkérdezettek 84 százaléka érzi úgy, hogy rosszabbul él, mint egy éve, és legtöbben további romlásra számítanak.

A közvélemény-kutató cég március 9. és 13. között 1016 embert kérdezett meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×