eur:
389.64
usd:
364.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Teljesen megbénulhat a Ferihegyi repülőtér

A Ferihegyi földi kiszolgálásban foglalkoztatottakat képviselő szakszervezetek akár már szerdán a sztrájk meghirdetése mellett dönthetnek - mondta a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint ugyan továbbra is a megállapodásra törekednek a ferihegyi munkáltatókkal, de az eddigi bértárgyalások eredménytelensége miatt az érintett hat szakszervezet elkezdte a felkészülést egy munkabeszüntetésre.

Csorba Attila hangsúlyozta: az üzemanyag kiszolgáló cégnél a sztrájk megkezdése előtt két órával kell bejelenteniük, a Malév esetében azonban három napot ír elő a kollektív szerződés.

A szakszervezetek szerint a ferihegyi induló és érkező forgalom teljesen megbénulhat a sztrájk ideje alatt, az időpontról és a munkabeszüntetés hosszúságáról még nem döntöttek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×