eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kaszás Attila kómában fekszik az intenzíven

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a hétfő este kórházba szállított Kaszás Attila továbbra is kómában van. Jordán Tamás elmondta: a színművész fejlődési rendellenesség következtében kapott agyvérzést. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet közlése szerint Kaszás Attilán "ereken keresztül történő műtéti ellátást terveznek".

A Nemzeti Színház igazgatója szerint mindenkit feldúltak a Kaszás Attilával történtek. Jordán Tamás az InfoRádióban elmondta: a színész egyike volt a legegészségesebb, legtetterősebb kollégáknak.

Az agyvérzés akkor történt, amikor a Tizenkét dühös ember című darab délutáni olvasópróbája és az esti előadás között kollégájával, Stohl Andrással éppen konditeremben melegítettek be.

Jordán Tamás az orvosi szakvéleményre hivatkozva elmondta: a betegség oka fejlődési rendellenesség, így az agyvérzés gyakorlatilag bármelyik pillanatban "beszélgetés közben a fotelben is" bekövetkezhetett volna.

Kaszás Attila hirtelen összeesett, mire kollégája mesterséges lélegeztetésben részesítette és kihívták a mentőket. Jordán Tamás hangsúlyozta: a mentők azért késtek 3 percet, mert nem találták meg az utat a Nemzeti Színházhoz, ahol állandóan változik a forgalmi rend. "A mentőautó ott szirénázott és nem tudott bejönni" - fogalmazott a színház igazgatója.

<

Kép a Tizenkét dühös ember című előadásról (fotó: nemzetiszinhaz.hu)

Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet közlése szerint (melyet megtalálhatnak a Nemzeti Színház honlapján is) "az egyébként teljesen jó állapotban lévő fiatal művésznél hirtelen eszméletvesztés, légzés és keringészavar lépett fel. A gyors és szakszerű ellátás és kivizsgálás ellenére a beteg változatlanul az első pillanatban kialakult kómás állapotban maradt, jelenleg asszisztált gépi lélegeztetésre szorul és érdemi reakciókat nem mutat.

A kivizsgálás alapján agyi ér fejlődési rendellenesség miatti megrepedése okozhatta a váratlan rosszullétet. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben agyi érfestést, valamint az ereken keresztül történő műtéti ellátást terveznek, mely egy esetleges újravérzés megelőzését szolgálja. A beteg állapota válságos.

A beavatkozást Dr. Szikora István főorvos, a műtét elismert szakértője végzi" - tájékoztatta a színházat az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet igazgatója, dr. Bognár László.

A Nemzeti Színház igazgatója az InfoRádióban külön hangsúlyozta: a kórház Kaszás Attila feleségén és rajta kívül senkinek sem ad felvilágosítást, így nyomatékosan kér mindenkit, hogy ne érdeklődjenek az intézménynél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×