eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány szerint Magyarország érdekei a legfontosabbak

A nemzeti érdekek képviseletét tartja az elsődleges szempontnak a tervezett nemzetközi gázvezetékek ügyében a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc az egyik kereskedelmi televízió késő esti hírműsorában beszélt arról is, hogy több, és nyitottabb egyeztetésre lett volna szükség az egészségügyi reform végrehajtása előtt, de - mint fogalmazott - ez a döntések lényegén nem változtatna.

A miniszterelnök szerint a nemzeti érdekek érvényesítése a legfontosabb szempont a tervezett nemzetközi gázvezetékek ügyében.

Gyurcsány Ferenc a tv2 kedd késő esti hírműsorában hangsúlyozta: Magyarország az uniós Nabucco és az orosz Kék Áramlat gázvezeték megépítésében is érdekelt, hiszen egyelőre nem lehet tudni, melyik valósul meg.

A kormányfő hozzátette: az uniós megoldást csak úgy szabad támogatni, hogy közben Magyarország érdekei ne sérüljenek.

Kóka Magyarország aktív szerepét hangsúlyozta

Előzőleg a gazdasági és közlekedési miniszter egy nemzetközi konferencián azt mondta: Magyarország aktív szerepet kíván vállalni abban, hogy mielőbb megvalósuljon az Európai Unió földgáz-ellátását biztonságosabbá tevő Nabucco projekt.

Kóka János hangsúlyozta: a kormány minden olyan vezeték megépítésében érdekelt, ami az országon átvezet, szükségesnek tartja azonban, hogy a projektek vetélytársai legyenek egymásnak.

A Fidesz szerint Kóka felülbírálta Gyurcsányt

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke üdvözölte Kóka János kijelentését, és azt mondta: a miniszter ezzel felülbírálta Gyurcsány Ferenc álláspontját, aki egy külföldi lap szerint a múlt héten álomnak nevezte a Nabucco tervet.A miniszterelnök szerint több, és nyitottabb egyeztetésre lett volna szükség az egészségügyi reform végrehajtása előtt, de - mint fogalmazott - a döntések lényegén ez nem változtatna.

Gyurcsány Ferenc a TV2 késő esti hírműsorában azt mondta: ha az ágazatban tervezett intézkedésekről a döntéshozatal előtt többet vitáztak volna, akkor elfogadottabbak és pontosabbak lennének az új szabályozások.

A Fidesz nem képes az együttműködésre

A kormányfő szólt arról is, hogy úgy látja: a Fidesz csak szavakban utasítja el az antiszemitizmust, tetteiben azonban nem érzékelhető a szélsőségektől való elhatárolódás.

Gyurcsány Ferenc bírálta az ellenzéki pártot azért is, mert szerinte nem képes az együttműködésre, ugyanakkor úgy vélte: vannak jelei annak, hogy a vele szemben meghirdetett fideszes bojkottpolitika folyamatosan gyengül.

Példaként említette, hogy az ellenzéki párt képviselői is részt vettek az önkormányzatokról szóló egyeztetésen, és jelen lesznek a nyugdíjreformról, a versenyképességről és az oktatásról kezdeményezett kerekasztal-megbeszéléseken is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×