eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb összecsapás Dakar-ügyben

Számos zöldszervezet tiltakozik a Budapest-Dakar-rali megrendezése ellen, és arra kérik a miniszterelnököt, hogy a környezetromboló verseny helyett más turizmusfejlesztési programokra adja a beígért 500 millió forintot. A területfejlesztési tárca államtitkára szerint azonban az egynapos rendezvény jóval nagyobb bevételeket hozhat, mint amennyi veszteség jár vele.

Összesen huszonegy környezetvédő szervezet fordult nyílt levéllel Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz azt kérve, hogy vonja vissza a Budapest-Dakar-ralinak beígért támogatást.

Boda Zsolt, a Védegylet szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a Dakarnak szimbolikusan is rossz üzenete van.

A nemzetközi autós-motoros viadalt világszerte a gazdag emberek felelőtlen, környezetromboló és véres hajcihőjének tartják. Mint mondta, a viadal 29 éves története során összesen 49-en veszítették életüket.

Boda Zsolt hozzátette: gyanítják, hogy az 500 millió forintos állami kötelezettségvállalás mellett a fővárosnak is jelentős kiadásai keletkeznek.

A szervezet azonban a legfőbb problémának azt tartja, hogy a verseny résztvevői jelentős károkat tehetnek a Bakonyban, ahol a hírek szerint áthaladnának a versenyzők a sivatagi terepre kialakított járműveikkel.

Újhelyi István, a területfejlesztési tárca államtitkára szerint az egynapos viadal nem okoz kárt a környezetben, hiszen azt egy olyan helyen rendeznék meg, amely már hosszú idő óta szolgál katonai kiképző helyként, emiatt a terület egyébként is elég szennyezett.

Hozzátette: a turisztikai esemény olyan vonzerőt jelentene, amelynek köszönhetően az országnak sokkal nagyobb bevételei származnának, mint kiadásai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×