eur:
389.74
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Eddig 3,4 millió forintra bírságolták a kórházakat

Három kórházban tárt fel betegeket sújtó visszásságokat a mintegy egy hónapja működő Egészségbiztosítási Felügyelet - közölte a testület elnöke. Hozzátette: a kivetett bírság összege 3 millió 400 ezer forint.

3 millió forintos bírságot szabott ki jogerősen az Egészségbiztosítási Felügyelet a debreceni Kenézy Gyula Kórházra, amiért az intézmény a rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők részére nem biztosította az előre ütemezett időpontban a kemoterápiás gyógyszeres kezelést - mondta el az InfoRádióban a felügyelet elnöke.

400 ezer forintra büntették a Heim Pál Gyermekkórházat: itt ügyeletben a kórházba érkező gyerekek szüleitől 5 ezer forintos kauciót kértek, és ezt a jogszerűtlen díjat gyakran még a sürgős esetek ellátása előtt beszedték - közölte Kovácsy Zsombor.

A Szekszárdi Megyei Kórházat, ahol bizonyos tervezhető, nem sürgősségi műtéteket felfüggesztettek, az Egészségbiztosítási Felügyelet munkatársai határozatban szólították fel az ellátási kötelezettség azonnali teljesítésére.

Kovácsy Zsombor közölte: az egészségügyi szolgáltatók gazdálkodási nehézségre hivatkozva nem bújhatnak ki az ellátási kötelezettség alól.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet feladata, hogy a biztosítottak érdekében garantálja a folyamatos ellátást, a kórházaknak pedig úgy kell gazdálkodniuk, hogy "a kötelező ellátási események ne sérülhessenek" - jelentette ki a felügyelet vezetője.

A felügyelethez több száz bejelentés érkezett, és már mintegy harminc vizsgálatot indított. A kivetett bírságok összegének 80 százaléka az egészségbiztosítási alaphoz folyik be, 20 százaléka a felügyeletnél marad - mondta Kovácsy Zsombor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×