eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megdobálták Demszkyt, aki szerint "tízből kilenc magyar tart velünk" - képgaléria

Biztonsági emberek fekete automata esernyőkkel védték a beszédet mondó főpolgármestert a bedobálóktól a főváros hivatalos március 15-i ünnepségén a Március 15. téren. Demszky Gábor "sehonnai bitangoknak" nevezte azokat, akik paradicsommal, tojással, dudával, kereplővel érvelnek.

A főpolgármester a főváros és a SZDSZ közös ünnepségén úgy fogalmazott: tizennyolc év óta félelem nélkül ünnepelnek a Petőfi-szobornál, és most sincs mitől félniük.

Demszky Gábor hozzátette: azok, akik szeretik Magyarországot és féltik, óvják a demokráciát, sokfélék, mégis itt vannak, hogy a szabadságot ünnepeljék.

A békeszerető demokraták, a liberálisok, konzervatívok, szocialisták azért vannak itt, mert nem hisznek az örökösen háborúzó Magyarország rémálmában.

Demszky Gábor elmondta: ők azok, akik jobban szeretik lerakni az utcaköveket, mint felszedni és elhajítani azokat. Hangsúlyozta: ők vannak többen, akik többen akarnak egyetértést és békét, akármilyen hangosan fütyül is ma a kisebbség.

A főpolgármester külön köszöntötte az ellenzék megjelent képviselőit, és megköszönte, hogy jelenlétükkel a kormánypártok képviselői mellett megtisztelik a szabadságról szóló ünnepet.Demszky Gábor kijelentette: három ellenség veszélyezteti a demokráciát, a félelem, a kishitűség és a kétségbeesés, amely már oly sokszor megkísértette a magyarokat, de nem tudta legyőzni őket.

<

Esernyőkkel védték (forrás: MTV)
(képgaléria)

A liberális politikus beszédében méltatta az ország első felelős miniszterelnökét, Batthyány Lajost, aki egy igazságosabb és szabadabb Magyarországért harcolt.

Demszky Gábor szót ejtett az ünnepet megzavarókról, a "félelem zsoldosairól" is, akik az ünneplők között járnak, és akik miatt még a magyarság legbékésebb forradalmáról való megemlékezést félelemmel várták.

A Nemzeti dalból idézve "sehonnai bitangoknak" nevezte azokat, akik paradicsommal, tojással, dudával, kereplővel érvelnek, és akik miatt honfitársaink félnek ünnepelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×