eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kimaradnak a támogatásból az ellenszegülő kórházak

7,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás elosztásából maradnak ki azok a kórházak, amelyeknek fenntartói nem írják alá az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól kapott új szerződést - mondta az egészségügyi minisztérium államtitkára. A Fidesz képviselői múlt héten jelentették be, hogy az általuk vezetett önkormányzatok nem írják alá a kórházlista miatti új megállapodást.

Az egészségügyi minisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta: azt gondolják, hogy az önkormányzatok tisztában vannak azzal, hogy felelősséggel tartoznak a saját választóiknak és a területükön élőknek, ezért aláírják a szerződést és biztosítják az ellátást, ami kötelezettségük.

Az egészségügyi tárca keresi annak a lehetőségét, hogy amennyiben az önkormányzatok mégsem kötik meg a megállapodást, akkor helyettük garantálják a betegek ellátásának biztonságát - tette hozzá Horváth Ágnes.

Az államtitkár hangsúlyozta: bizonyos pályázatokra csak olyan intézmények jelentkezhetnek, amelyekben végbement az átalakítás, így egyes kórházak kimaradhatnak a 7,5 milliárd forintos átalakítási támogatásból.

A dolgozói leépítéseket "abszolút korlátlan" kormányzati forrásból lehet majd finanszírozni - közölte Horváth Ágnes, aki hozzátette: a tárca dolgozik egy mobilitásprogramon, amellyel az állás nélkül maradt egészségügyi dolgozók elhelyezkedését segítik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×