eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Horváth Ágnes: nem a rendszer hibája, ha messzire kell utazni

Hétfőig van lehetőségük a kórházvezetőknek, hogy elküldjék a területi beutalási rend megváltoztatását célzó javaslataikat az egészségügyi tárcához - mondta el a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja, Harmat György az InfoRádióban. A szakminisztérium államtitkára, Horváth Ágnes szerint ugyanakkor az nem a rendszer hibája, hogy a betegeknek egyes speciális ellátásért lakóhelyüktől jóval messzebbre kell utazni.

Hétfőig van lehetőségük a kórházvezetőknek, hogy elküldjék a területi beutalási rend megváltoztatását célzó javaslataikat az Egészségügyi Minisztériumba - mondta el a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja, Harmat György, miután egyeztettek a tárca képviselőivel a területi ellátási kötezelezettségről szóló listán szereplő adminisztratív hibákról.

A szakember a hibákra példaként azt mondta: működő kórházak esetében több esetben nem jelöltek ki ellátási szakterületeteket.

Harmat György elmondta: a tárca várhatóan figyelembe veszi a kórházak javaslatait, és a jövő hét közepéig befejezi a szükséges javításokat a listán.

A regionális egészségügyi tanácsoknak várhatóan április után is lesz lehetőségük arra, hogy javaslatokat tegyenek a régiók közötti átcsoportosításokra - tette hozzá.

Mint arról az InfoRádió beszámolt: az Egészségügyi Minisztérium honlapján lévő információk alapján például a Vas megyei Celldömölkön élő gyerekeknek Győrben biztosítanának fül-orr-gégészeti ellátást, szemészetre a budapesti Semmelweis Egyetem klinikájára, tüdőgyógyászati ellátásra pedig Kaposvárra kellene utazniuk.Az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint a listán két lehetséges hiba van. Az egyik, hogy olyan osztálynak állapítottak meg területi ellátási kötelezettséget, amely nem rendelkezik kapacitással, a másik pedig az, hogy egyes kórházak egyáltalán nem szerepelnek a dokumentumban - fejtette ki Horváth Ágnes.

Az államtitkár szerint nem a rendszer hibája, hogy a betegeknek egyes speciális ellátásért lakóhelyüktől jóval messzebbre kell utazni. Kiemelte: fontosnak tartották, hogy a speciális szakmákban, például a gyermekszemészet és -fül-orr-gégészet kapcsán is meglegyen a területi ellátási kötelezettség kijelölése, ami a betegnek jelent garanciát.

A szerződés megkötésekor már a javított ellátási területekkel tudnak megállapodni a szolgáltatók - tette hozzá Horváth Ágnes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×